Krea

Krea tidigare Cfind är ett ungt fintechbolag vars ambition är att bli störst i Norden på företagslån. Tjänsten Krea erbjuder liknar Lendo, där man agerar låneförmedlare åt flera olika samarbetsparters. Det som gör Krea verkligt intressant är att man lyckats knyta till sig hela 16 olika banker och kreditgivare.

Krea fokuserar enbart på lån för företag och tjänsten är helt kostnadsfri för kunden, istället betalar lånegivarna provision dirket till Krea om ett nytt avtal sluts via deras hemsida. Ansökan tar omkring 2-3 minuter att fylla i och skickas via Krea vidare till upp till 20 olika långivare, endast en kreditupplysning görs hos UC, så att kreditvärdigheten inte försämras i onödan.

Krav:

  • Ingen skuldsaldo hos Kronofogden skall förekomma, enstaka långivare kan acceptera skuld till Skatteverket.
  • Omsättning på minst 50 000 kr/mån eller 600 000 kr/år.

Maximalt är det möjligt att låna upp till 5.000.000 kr och utbetalning sker oftast redan samma dag. Samtliga bolagstyper; aktiebolag, handelsbolag och enskild firma kan upprätta ansökan, men det krävs i regel en minsta omsättning på 50 000kr/mån eller 600 000kr/år och en verksamhetestid om minst sex månader. Dessutom får varken företag eller bolagsmän ha några skulder hos Kronofogden.

Tänk på att du som kund aldrig sluter några låneavtal direkt med Krea utan istället upprättas varje enskilt avtal med en kreditgivare, Krea fungerar endast som en mellanhand óch hjälp för företagskunder att hitta finansiering.