Froda Företagslån

Froda är ett nytt alternativ för drivna företagare med kapitalbehov. Ansökan är helt digitaliserad så att inget krångligt pappersarbete krävs för att få pengar på kontot. Själva ansökningsprocessen tar omkring 3-5 minuter och BankID eller digipass/bankdosa används för att validera ert företagskonto. Låneansökan som görs på en vardag besvaras inom 24 timmar därefter betalas pengarna från lånet ut till ert företag.

I första hand vänder sig Froda till E-handlare, restauranger, frisörsalonger och butiksinnehavare som söker företagskrediter för att investera pengar i bolaget. För att kunna söka lån krävs att verksamheten funnits i minst 12 månader, ta betalt med kort samt en god återbetalningsförmåga. Hur stora belopp som beviljas beror på flera faktorer men ett riktmärke för storleken på företagslånet är upp till en månadsomsättning i företaget.

Krav:

  • Verksamheten skall ha funnits i minst 12 månader.
  • Omsättning på minst 20 000 kronor i månaden under en period av 3 månader.
  • Det kan vara en fysisk verksamhet eller nätbaserad.

Alla kreditvärdiga företag får låna

Froda vill inte försätta någon i en omöjlig situation därför görs en grundlig kreditbedömning, där man bland annat analyserar era kortförsäljningar för att försäkra sig om att företaget har tillräcklig återbetalningsförmåga. Det unika system som Froda tillämpar vid kreditbedömning i samband med din ansökan utgår från dagsfärska siffror, vilket skapar förutsättningar för rättvisare kreditprövningar. Utöver genomgången av kontohistorik tas även en kreditupplysning på det företag som söker. Hur er ekonomin ser ut kan påverka kostnaden för företagslånet.

Daglig återbetalning – enkelt och tryggt med autogiro

Istället för att dra ett större belopp månadsvis som de flesta andra företagslån, sker återbetalningen och amorteringen löpande varje vardag. Avbetalningarna sker via autogiro, vilket gör att du slipper lägga värdefull tid på att tillbaka betalningen och inte riskerar att missa någon faktura i månadsslutet.

Vem står bakom tjänsten

Monetise Capital AB kallade tidigare sin produkt Monetise företagslån men i slutet av 2016 beslutade man att utveckla en bredare tjänst och bytte i samband med detta namn till Froda. Monetsie har flera stora rikskapitalister i ryggen som gör det möjligt att erbjuda konkurrenskraftiga företagskrediter till småföretagare.

Kontakt med kundtjänst:

Måndag – Fredag 9:00 – 17:00
Lördag Endast mail
Söndag Endast mail

Låneansökningar behandlas måndag till fredag. Normal svarstid inom 24 timmar.

E-post: [email protected].
Telefon:08-684 289 70

Adress:
Monetise Capital AB
BAGGENSGATAN 16 1TR
111 31 Stockholm
Stockholms län

Org.Nr: 556999-3388

Leave A Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *