Mynt

Det nylanserade företagslånet från Stockholmsbaserade Mynt gör det möjligt för alla sorters företag att låna upp till 500.000 kr med eller utan säkerhet. Först och främst erbjuder Mynt factoringtjänster som ger kunder möjlighet att belåna eller säljer kundfodringar och få tillgång till likvda medel inom 24 timmar. I likhet med flera andra företagslån utan säkerhet kräver Mynt att minst en av låntagarna garanterar en personlig borgen om en bakomliggand säkerhet saknas.

Mynt finansieringslösning är en flexibel kredit där kunden endast betalar för det belopp som faktiskt belastas. Återbetalningstiden är flexibel inom 3-18 månader, där kunden betalar en fast avgift för varje påbörjad månad. Enligt Mynt är lägsta avgift 1% av kreditbeloppet per månad under hela löptiden. Vilken procentsats den fast avgiften har beror på flera faktorer så som kreditvärdighet, verksamhetshistorik och hurvida några fakturor ligger som säkerhet eller inte.

Krav:

  • Verksamheten skall ha funnits i minst 6 månader med transaktioner för minst 3 månader,.
  • Omsättning på minst 500 000 kr/år.

På mindre än 4 minuter kan företag få reda på hur stort kreditutrymme de kan beviljas och företagskrediten kopplas sedan direkt till angivet företagskonto. Ansökan och låneavtal signeras digtalt direkt online med mobilt BankID. Mynt företagskredit är ett alternativ för små- och medelstora företag som får nej från Banken och behöver en tillfällig finansieringslösning med snabb utbetalning. Samtliga bolagsformer kan söka lån.

Nyligen tog Mynt AB in 8 miljoner från Svea Ekonomi, kapitalet skall användas för att finansiera satsning på företagsutlåning. Där finns väletablerade kopplingar mellan Mynt och Svea Ekonomi,där den senare är delägare i den förstnämnda.