Uppstartslån

Ironiskt nog är banker i regel som mest motstridiga när när finansieringsbehoven är som störst. Nystartat företag innebär nästan alltid avslag på låneansökan oavsett hur bra din affärsidé är. Banker är inte intresserade att ta några onödiga risker och väljer därför nästan uteslutande att sluta avtal med väletablerade större firmor.

Uppstartslån är ett flytande begrepp som används för att beskriva lån, kapital och andra kreditformer som nystartade företag kan söka kort efter man registrerats hos Bolagsverket eller fått sin f-skattsedel från Skatteverket.

För att låna pengar som nystartat företag krävs det alltid att någon företagsledare eller ägare går in som personlig borgen. I samband med din ansökan görs även en kreditupplysning hos UC eller annat likvärdigt kreditupplysningsföretag.


Qred uppstartslån

Qred passar dig med nystartat företag som behöver låna en mindre summa pengar. Fördelen med att vända sig till detta låneföretag istället för till exempelvis Swedbank, SEB eller Handelsbanken är att dina möjligheter att få lån är betydligt större.


Tre saker som kan avgöra om man får låna pengar till nystartade företag eller inte:

1. Ordning och reda i företaget i allmänhet och finanserna i synnerhet. Misskötta fakturor och betalningar kan leda till avslag.

2. För nystartade företag är det viktigt att kunna visa ett kassflöde. Stora utgifter och minusresultat är mer regel än undantag för nybildade företag, men det är viktigt att kunna visa på att intäkter kommer in.

3. Att du uppger rätt företagsuppgifter och korrekt information är en förutsättning för att låneansökan skall behandlas. Var därför extra noggrann med att fylla i all nödvändig data på rätt vis direkt.