Finansiera större investering – låna 1 miljon till företag

Det är inte ovanligt att man som företagare någon gång hamnar i en situation som kräver ett större företagslån. Ofta handlar det om en mer omfattande investering eller att inkomsterna ännu inte klarar av att finansiera tillväxten.

Vanliga blancolån hos banker har i regel en kreditgräns på 400.000-500.000 kr, för att låna 1 miljon eller mer krävs någon form av säkerhet. På den här sidan kan du hitta företagslån med belopp på minst 1 miljon.

Företagslån Belopp Ränta Startavgift
Kwik spark 20 000 – 1000 000 kr 2,5%
Nordea investeringskredit Valfritt belopp Årsränta Enligt offert
Svea företagskredit Upp till 1 000 000 kr 0,8% – 1,78% 195 kr/mån

Säkra din företagstillväxt med fastighetsfinansiering och investering

Finansiera större investeringar för ditt företag med fastighetsfinansiering och investering på Kameo.se. När du behöver låna 1 miljon eller mer för att köpa företag eller utveckla din verksamhet, kan Kameo.se vara din partner. De erbjuder möjligheten att hitta investerare och finansieringslösningar som passar dina specifika behov.
Med deras tjänster kan du också frigöra kapital genom fastighetsförsäljning och säkra din företagsekonomi. Detta är ett utmärkt alternativ för fastighetsfinansiering och investering och att ta kontroll över din företagstillväxt.

Ta in pengar för att finansiera bolagsköp

Har du hittat drömverksamheten men saknar tillräckligt kapital för att genomföra företagsköpet?

Eller söker du pengar för att kunna utveckla din befintliga verksamhet?

Många företagsförvärv görs efter tillskott av riskkapital från investerare, andra gånger kan ett företagslån på upp till 1 miljon vara tillräckligt för att få ihop till full finansiering.

1. Låna pengar för att köpa företag

Vid mindre företagsförvärv är det ofta bättre att låna pengar, än att ta in en ytterligare partner. Skälet till detta är att din ägarandel inte påverkas och du fortsatt behåller kontrollen över verksamheten. Att ta in en investerare är något som bör göras först då man anser att företaget vuxit ur den befintliga kostymen och det krävs stora tillskott av kapital för att verksamheten skall kunna fortsätta växa.

Att få lån till företagsförvärv kan vara svårt, banker och kreditinstitut får inte ta onödiga risker vilket i praktiken ofta innebär att man kräver någon form av säkerhet. Det kan handla om en andel i bolaget eller kanske vanligare att man som bolagsägare går in personliga säkerheter som likvida medel, bostad eller annan egendom. För relativt nya företag är det snarare regel än undantag att söka företagslån med borgen. Viktigt att komma ihåg är att banken kommer att kräva dessa säkerheter som betalning om aktiebolaget går i konkurs.

2. Riskkapitalister

Att hitta villiga investerare är inte alltid det enklaste. För att du skall få tag i riskkapital och därmed tillgång till extra pengarna för investeringar och verksamhetsutveckling, krävs i regel att ert företag redan nu är vinstdrivande och framgångsrikt. Riskkapitalister bedömer risken de tar i förhållande den möjliga uppsidan, så för att investerare verkligen skall vilja investera stort vill man se en tydlig potential. Det är din uppgift som företagsledare att se till att sälja in varför just ert företag är en ”vinnande häst” värd att satsa på.

3. Sälja av tillgångar för att frigöra kapital

En annan möjlighet och i vissa fall förmodligen den säkraste är att sälja av eventuella tillgångar eller delar av verksamheten för att få loss kapital. Genom att omstrukturera företaget på detta vis, behåller du greppet om företagsekonomin och lägger samtidigt grunden till en god bolagsstruktur.

Adservice Comparison Feed: Could not find feed with ID "foretagskredit01"